Mednarodna dostava

Dostavljeno neposredno na naslov prejemnika

Vsako darilo je prilagojeno fotografiji in / ali besedilu

Mednarodna dostava

Na voljo imamo različne možnosti pošiljanja. Pričakovani datum dostave za vsako darilo najdete ob zeleni kljukici.

Dostavljeno neposredno na naslov prejemnika

Bi radi koga presenetili s čudovitim darilom? Vsa naša darila so odposlana brez računa, tako da lahko darilo pošljemo neposredno prejemniku.

Vsako darilo je prilagojeno fotografiji in / ali besedilu

Vsako darilo, ki ga ustvarimo, lahko prilagodimo s fotografijo in / ali besedilom po vaši izbiri, tako da je vsakič za vsako priložnost resnično unikatno.

Vse, kar morate vedeti o božiču: vprašanja in zanimivosti

Ho ho ho! Praznični čas je tu! Božič je poseben čas po celem svetu. Združuje ljudi v ljubezni in sreči. V tem blogu želimo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih morda imate o temi božiča. Pa tudi deliti nekatera zanimiva dejstva, ki vas lahko presenetijo. Pripravite se, da odkrijete magičnost božiča z nami!

Pogosta vprašanja o božičnih tradicijah

Izvor božiča

Da bi našli izvor božiča, se moramo za stoletja vrniti v preteklost. Pravzaprav ima božič fascinantno zgodovino, polno tradicij in folklore, ki se je razvila skozi leta in se oblikovala v to, kar poznamo danes.

Božič ima korenine v antičnih praznovanjih zimskega solsticija. Okoli tega časa so različne kulture praznovale najkrajši dan v letu z obedi in rituali s katerimi so pozdravili vrnitev daljših dni ter sončne svetlobe.

Zakaj se božič praznuje 25. decembra?

Ko se je krščanstvo širilo, je Rimski imperij sprejel te zimske praznike in jih združil s krščanskimi prepričanji. Počasi je božič postal praznovanje rojstva Jezusa Kristusa. V 4. stoletju je papež Julij I. razglasil 25. december za uradni datum praznovanja Kristusovega rojstva. Danes je božič mešanica religije, tradicij in univerzalnega občutka, ki vključuje običaje, kot so okraševanje božičnih dreves, izmenjava daril in še več.

Zanimivosti o božičnih tradicijah

Božične tradicije so velik del čarobne privlačnosti okoli tega trenutka. Odkrijte fascinantna in zabavna dejstva, ki bodo popestrila vaš praznični čas, od tradicije omele do okraševanja dreves.

Zgodba za božičnimi drevesi

Zopet, tradicija okraševanja dreves sega nazaj v antične čase med obdobjem zimskega solsticija. Zimzelena drevesa so bila simbol večnega življenja in vitalnosti, ki so prinašala upanje o vrnitvi pomladi. Ljudje so drevesa okraševali s sadeži, svečami in drugimi okraski, da bi odgnali zle duhove. V 16. stoletju je tradicija pridobila priljubljenost v Nemčiji, se širila po Evropi in se nekaj stoletij pozneje prenesla v Ameriko. Danes so božična drevesa priljubljena svetovna tradicija, ki je postala simbol božičnih okraskov.

Kdaj začeti okraševati drevo

Tradicionalno številne družine označijo začetek božične sezone s postavitvijo drevesa in okraskov v zadnjih dneh novembra ali na začetku decembra.

Seveda ni določenega dne za postavite božičnih okraskov, vendar nekatere države imajo predlagan tradicionalen dan. V Italiji in drugih katoliško dominantnih državah je ta dan, na primer, 8. december, med praznikom brezmadežnega spočetja. Drugi radi začnejo okraševati drevesa že po noči čarovnic, medtem ko ostali raje počakajo dneve bliže božičnemu večeru.

Na koncu je idealen čas za okrasitev drevesa takrat, ko vaše srce začuti pripravljenost, da sprejmete duh prazničnega časa.

Odkrijte naše personalizirane in originalne božične okraske, da ustvarite edinstveno božično drevo:

Božične kroglice - prozorne

Božične kroglice - prozorne

Božična nogavica

Božična nogavica

Lesena božična dekoracija

Lesena božična dekoracija

Personalizirane sveče

Personalizirane sveče

Kdaj pospraviti božično drevo in božične okraske

Čeprav obstajajo različne navade okoli te tradicije, mnogi ljudje pospravijo svoje božično drevo in okraske po dvanajsti noči od božiča. Ta dan, znan tudi kot epifanija ali praznik Svetih treh kraljev, pade na 6. januar.

Kakorkoli, nekateri pa raje pospravijo svoje božične okraske na dan novega leta, kar simbolizira nov začetek. Drugi izberejo, da podaljšajo praznični duh in odložijo pospravljanje okraskov do konca januarja.

Pomen omele

Omela je še en simbol božiča. A kako se je to zgodilo? Stoletja nazaj so različne kulture omelo obravnavale kot sveto rastlino z mističnimi močmi. Druidi so jo uporabljali med obredi in jo povezovali s plodnostjo in zaščito.

Ko se je krščanstvo širilo, je tradicija obešanja omele med božičem pridobila nov pomen. A priljubljena tradicija poljubljanja pod omelo naj bi izhajala iz nordijske mitologije. Sčasoma je ta navada postala igriva praznična tradicija, kjer si pari izmenjujejo poljube pod omelo.

Tradicija božičnih nogavic

Tradicija obešanja božičnih nogavic ob kaminu ali na robu postelje izvira iz zgodbe o svetem Nikolaju, ki je spustil vreče z zlatom skozi dimnik hiše revnega človeka, ki so pristale v nogavicah, ki so se sušile, obešene ob ognju.

Od takrat so otroci po vsem svetu sprejeli tradicijo obešanja nogavic na božični večer, upajoč, da bodo na božično jutro našli majhna darila, dobrote in presenečenja od Božička.

Vse, kar morate vedeti o Božičku

Ikonična figura, ki jo danes poznamo kot Božička, se je razvijala skozi stoletja in postala simbol obdarovanja in praznikov. Zbrali smo nekaj vprašanj in zanimivosti o tej mitični figuri.

Kako je Božiček postal povezan z Božičem?

Korenine Božička segajo nazaj do svetega Nikolaja, spoštovanega krščanskega škofa, znanega po svojih dobrih in velikodušnih dejanjih za tiste manj srečne. Njegov ugled se je razširil daleč in široko ter tako postal povezan z božičnimi praznovanji.

Skozi leta so različne tradicije, zgodbe in običaji iz različnih kultur prispevali k razvoju Božička, ki je postal prijazen mož v rdeči obleki z belo brado in s sanmi, polnimi daril.

Izvor Božička

Božiček naj bi prebival v čarobnem Severnem polu. Čeprav natančna lokacija ostaja skrivnost, prinaša duh Božičkovega doma na Severnem polu veselje mladim in starim po vsem svetu. Božiček deli svoj udoben dom z gospo Božiček in skupnostjo delavnih škratov.

Kako je ime Božičkovim severnim jelenom?

Božičkovi zvesti severni jelenčki igrajo ključno vlogo pri širjenju božične tradicije obdarovanja. Vlečejo Božičkove sani skozi nočno nebo in ga prevažajo na njegovem potovanju, ko dostavlja božična darila otrokom po vsem svetu. Imena Božičkovih severnih jelenov so: Rudolf (slavni rdeči jelen), Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner in Blitzen.

Koliko je star Božiček?

Starost Božička je in verjetno vedno bo očarljiva skrivnost. Po brezčasnih ljudskih pripovedih in folklori, naj bi bil Božiček star toliko, kot je čas sam.

Ali ste vedeli, da se božične tradicije lahko razlikujejo v različnih državah? Vse, kar morate vedeti o božiču v 2024, lahko preberete v našem posebnem blogu.

Odkrijte tudi več naših božičnih dekoracij za praznovanje praznikov:

Božični okraski

Božični okraski

Osebne božične žogice iz stekla

Osebne božične žogice iz stekla

Snežni foto blok

Snežni foto blok

Personalizirana snežna krogla

Personalizirana snežna krogla